OSTOSKORI 0 tuote tuotetta 0,00 € on tyhjä

Rengaspaine anturit

Rengaspaineen valvontajärjestelmät eli TPMS (tire pressure monitor system) kaikille automerkeillä. Sen lisäksi myös antureiden ohjelmointi, kloonaus, esittely ja tarkistaminen.
Vuoden 2014 lopusta alkaen on kaikissa uusina myytävissä henkilöautoissa oleva rengaspaineen valvontajärjestelmä.
Mihin sitä tarvitaan?
Tärkein tavoite on vähentää ympäristövaikutuksia. Kun ajoneuvon rengaspaine ei ole riittävä, auton ajovastus kasvaa, polttoaineen kulutus ja myös renkaiden kuluminen nopeutuvat, joten samalla kasvaa myös kasvihuonekaasujen eli CO2 pitoisuus ilmassa. Toisena merkittävänä syynä on ajoturvallisuus heikkenee joko liian alhaisella tai liian korkealla rengaspaineella ajettaessa.
Käytössä on kahdenlaista rengaspaineen seurantajärjestelmää: suora ja epäsuora. Ensimmäinen vaihtoehto tarkoittaa, että vanteeseen tai renkaan sisäpintaan kiinnitetään anturi, joka välittää tiedon ajoneuvon ohjausjärjestelmään. Epäsuora järjestelmä on yhdistettynä ABS-antureihin, jotka renkaan halkaisijan vähentyessä välittää renkaan tyhjentymiseen viittaavan signaalin. Suora mittaus on täsmällisempi ja nopeampi tapa ja kuljettaja saa ongelman ilmetessä heti tiedon siitä, mikä neljästä renkaasta tyhjenee ja lisäksi kuvataan myös rengaspaineen senhetkinen lukema. Epäsuora mittaus reagoi renkaan tyhjentymiseen hitaammin. Järjestelmä tosin hälyttää, mutta kuljettajalla ei ole tarkempia tietoja käytettävissä. Useissa malleissa välitetään tieto rengaspaineen tarkistamisen tarpeesta, mutta mikä rengas tyhjenee, ei ilmoiteta. Vika on todettava visuaalisessa tarkastuksessa tai mittaamalla rengaspaineet käsin.
Meillä on saatavissa laaja valikoima OE replacement -antureita eli tehtaalla auton merkin ja mallin mukaan esiohjelmoidut anturit, valmistajinaan mm. VDO, Schrader, Pacific ja HUF, kaikki em. yritykset valmistavat myös alkuperäisiä antureita. Ohjelmoitavia rengaspaineen mittausjärjestelmiä  Schrader
Rengaspaineen antureiden hintataso on 32–45€/kpl.

Oman autolle löydät rengaspaineanturit tästä

Rehvirõhuandurite programmeerimine Rehvirõhuandurid