OSTOSKORI 0 tuote tuotetta 0,00 € on tyhjä

Kesärenkaat 2019 Tekniikan Maailma testi

Kesärenkaat 2019 Tekniikan Maailma testi

01.04.2019

Kesärenkaiden vaihtaminen on lähtenyt käyntiin. On varmaan paljon kuljettajia, joiden ajoneuvo kaipaa uusia kesärenkaita. Rengasvalikoima on laajentunut ja monipuolistunut sen verran voimakkaasti, että päätöksenteko on joskus hyvinkin haasteellista. "Tekniikan Maailma" auttaa saamaan selvyyden tässä tarjonnassa. Vuoden 2019 kesärenkaiden testissä olivat mukana 12 kesärenkaiden valmistajaa + 1 M+S kesärengas Michelin CrossClimate, johon on lisätty joitakin talvirenkaiden ominaisuuksia. Testiin oli otettu vertailun vuoksi mukaan 1 kulunut Continental VikingContact 5 kitkarengas, jolla oli ikää 7 vuotta ja urien syvyys 3-4mm sekä saman yrityksen kulunut kesärengas PremiumContact 5, jossa urasyvyyttä oli jäljellä 3 mm. 
Yhteenvetona voitiin todeta, että kulunut kesärengas jää rengastestissä ohjattavuuden osalta testin viimeisten joukkoon, muttei aivan viimeiseksi. Rengas reagoi herkästi lätäkköihin, mutta suurin ongelma oli silti nouseminen vesipatjan päälle, joka saattaa 3 mm urasyvyyden kohdalla yllättää jopa kaupunkiajossa. Kuivilla keleillä toimii kulunut kesärengas yllättävän hyvin.
 Kuluneella kitkarenkaalla ajo on melkein mahdotonta, sillä liuku alkoi ilman mitään ennakkovaroitusta ja ohjattavuuden palauttaminen oli jopa kokeneelle testikuljettajalle vaikeaa ja paikoitellen jopa mahdotonta. Yllättävän esteen ohittaminen ei tällä renkaalla onnistunut ja ajo saattaa pahimmassa tapauksessa päättyä kolariin tai ulosajoon. Vanha kitkarengas toimi kuitenkin kuivalla kelillä, mutta kokeneet testaajat totesivat pidon riittämättömäksi. Testaajat totesivat Michelin CrossClimatesta, että rengas on ensinnäkin kylmän kelin rengas ja suoriutuu äkkinäisestä liukkaudesta paljon paremmin kuin normaali kesärengas, mutta vuoden ympäri ajamiseen tämä rengas ei sovi, vaikka siinä onkin merkintänä M+S. Myös renkaan kesäominaisuudet eivät ole parhaasta päästä ja tämä näkyy myös testin paremmuusjärjestyksessä.
Viiden tähden renkaita on 6. Bridgestone ja Hankook saavat saman pistemäärän ja ovat päässeet neljännelle sijalle.


1. Nokian Hakka Blue 2  (9,3) *****
2. Continental PremiumContact 6 (9,1) *****
3. Goodyear Efficientgrip Performance (9,0) *****
4. Bridgestone Turanza T005 (8,9) *****
4. Hankook Ventus Prime 3 K125 (8,9) *****
5. Michelin Primacy 4 (8,8) *****

6. Falken Ziex ZE310 (8,5) ****
7. Vredestein Sportrac 5 (8,0) ***
8. Maxxis Premitra 5 (7,7) **
8. Sava Intensa hp (7,7) **
9. Michelin CrossClimate + (7,4) **
10. Radar RPX-800 (6,7) 
11. Nankang Sportnex AS-2+ (6,4)