OSTOSKORI 0 tuote tuotetta 0,00 € on tyhjä

Renkaat riviin. Tekniikan Maailman talvirenkaiden testi 2019

Renkaat riviin. Tekniikan Maailman talvirenkaiden testi 2019

Jokavuotisen perinteen mukaan vaihdetaan renkaat kaksi kertaa vuodessa ja samaan aikaan ajoitetaan myös renkaiden testit. Tekniikan Maailma -lehti myös vuonna 2019 on ottanut tehtäväkseen edellytysten luomisen renkaiden valmistajien uusien tuotteiden testaamiseen ja samalla kuluttajille tärkeiden tietojen jakamiseen siitä, millaiset renkaat kannattaa autoonsa hankkia.
Aloitetaanpa alusta. Tämän talven testissä olivat mukana 12 nastarengas- ja 10 kitkarengasmallia. Yksi niistä oli talviajoon viittaavalla M+S merkinnällä varustettu Michelin CrossClimate kesärengas.
Renkaille annetaan joka vuosi pisteiden lisäksi myös ”tähtiä”. Nastarenkaista saivat neljä tähteä neljä parhaaksi todettua rengasmallia: Michelin, Continental, Hankook ja Nokian. Kitkarenkaista sai paras Continental VikingContact 7 malli kolme tähteä, muiden kilpailijoiden oli tyytyminen kahteen tai yhteen tähteen tai ei yhteenkään. Viime vuosien parhaat nastarenkaat ovat olleet sellaisia, joissa nastoissa ei ole säästetty. Kun tarkastellaan tilastotietoja, niin viimeisen kuuden vuoden aikana on renkaan nastojen keskilukumäärä noussut 122 nastasta 172 nastaan eli prosenttilukuna ilmaistuna 41% verran. Missä määrin tänä talvena joudutaan ankarissa keleissä ajamaan, ei ole tiedossa, mutta niiden autoilijoiden, jotka kulkevat lähinnä kaupungin katuja, jotka talvella peittyvät suolapitoiseen loskaan, ei kannata kovin suurta nastamäärää oman autonsa renkaissa havitella. Katsotaan nyt testin parhaat. Ensimmäiset kolme sijaa eivät ole viime vuoteen verratuna muuttuneet.
Kultamitalilla palkittiin taas kerran Michelin X-Ice North 4, voiton toivat ansaitusti 250 nastaa joka renkaassa, joilla rengas päihitti kilpailijat etenkin jäärata-ajossa, kiihdytyksen, jarrutuksen ja ohjattavuuden osalta. Vain muutaman pisteen päähän voittosijasta jäi Continentalin upouusi malli IceContact 3, jossa on keskitytty erityisesti nastan teknisen rakenteen kehittämiseen. Uudet nastat on suojattu kumisella kotelolla, joten nastojen teitä kuluttavan vaikutuksen pitäisi tämän uudistuksen myötä olla vähäisempää, renkaiden kestävyys paranee ja renkaiden aiheuttama melu on myöskin hieman alhaisempaa. Saatavilla on kumikotelolla suojattuja nastoja tällä hetkellä vain vähintään 17 tuuman ja sitä suurempiin renkaisiin. Kolmannelle sijalle ylsi taas kerran korealainen rengasvalmistaja Hankook. Hankookin renkaat ovat olleet jo monta vuotta peräkkäin eninten myyty nastarengas, jotka erottuvat laadukkaiden ominaisuuksien ja kohtuullisen hintatason ansiosta.


Nastarenkaat:

1. Michelin X-Ice North 4              (8,6)****
2. Continental IceContact 3         (8,5)****
3. Hankook Winter I’Pike RS 2     (8,4)****
3. Nokian Hakka 9                         (8,4)****
4. Goodyear UltraGrip Ice Arctic   (8,1)**
*  (viime vuonna 10. sija :))
5. Yokohama Ice Guard iG65       (7,8)***
6. Bridgestone Noranza 001        (7,7)**
7. Gislaved NordFrost 200            (7,7)**
8. Nokian Nordman 7                    (7,6)**
9. Vredestein Wintrac Ice              (7,6)**
10. Cordiant SnowCross                (7,4)**
11.Goodride IceMaster Spike       (7,3)**

Kitkarenkaat:

1. Continental VikingContact 7     (7,8)***
2. Nokian Hakka R3                        (7,5)**
3. Goodyear UltraGrip Ice 2          (7,3)**

4. Michelin X-Ice XI3                       (7,3)**  (tuli markinoille 2013)
5. Pirelli IceZero FR                         (7,3)**
6. Hankook Winter I’Cept IZ2        (7,2)*
7. Yokohama IceGuard iG53         (7,1)*
8. Cooper Weather Master Ice      (6,8)*
9. Premiorri Via Maggiore Z           (6,5) 
10. Michelin CrossClimate+           (6,4)